mandag 7. april 2014

Åpningsdagen 05.04.14

Plutselig var dagen der. 
Åpningsdagen. 

Det føltes nesten som et stunt, samtidig helt naturlig. Jeg hadde ikke annonsert i avisa på forhånd, noe noen reagerte på, men viljen var å få en rolig start. For som dere vet ble tiden i forkant brukt mer til oppussing enn til baking. 
Likevel klarte jeg å stille med både kake, muffins, brød og ikke minst vafler. Det at jeg etter en kommentar om at de kanskje var litt kompakte oppdaget at jeg hadde doblet deler av oppskriften, mens andre deler var tredoblet, det orker vi ikke å fokusere på. Dere som kjøpte vafler får komme innom for nye on the house ;)  
Muffinsene ble veldig godt mottatt, og blir nok et fast innslag. Inspirert av oppskrift fra Anne Spurklands Frie Kaker.  
Jeg fikk til og med bestilling på sjokoladekake med mokkakrem til en konfirmasjon, og restene av denne kaka skal jeg gi til de på renovasjonsanlegget idag når jeg skal dit med en bil full av papp.   
Jeg forsøkte å lage en kake med bringebærkrem med kakesmør, men her var dessverre smøret for kaldt da jeg gjorde det slik at den ikke blandet seg skikkelig. Erfaring som er veldig god å ha. 
Rustikke, håndlagde brød med svært mye omtanke i lagingen. Det tar minst 14 timer å lage brødene, og egentlig lengre siden jeg bløtlegger frø på forhånd i tillegg til å langheve brødene.  
Her er da butikken slik den ser ut nå. Det blir nok litt påfyll av hyller og slik etterhvert, men jeg er veldig fornøyd med hvordan resultatet ble. Det har vært mye frem og tilbake for å si det slik.  
Legg merke til det ordentlige kassaapparet og ikke minst den mobile betalingsterminalen. Jeg har så mye takknemlighet for dette Elisabeth (Tip Top) og Brynhild (Rokkens Gårdsprodukter). 
Mine kjære svigerforeldre som kom som noen reddende engler dagen før åpning med både stoler, snekring og vasking. Vi har gjort mesteparten selv i prosessen frem til dette, men da de kom var det i grevens tid. Takk Bodil og Arild.  
Massevis av blomster til å pynte opp har vi fått,og da vi i tillegg fikk kunst opp på veggene ble det virkelig hjemmekoselig.  
En koselig barnekrok hvor de minste kan slå seg løs mens de litt større slapper av med kake og kaffe/te og prat.  
Sms- varsling er det faktisk flere som har meldt seg på allerede, så snart får de varsel om at jeg har oreo klart.  
Etter å ha sovnet da jeg lagde kyllingvinger slik at de ble forkullet og jeg fikk popcorn til middag, gikk jeg meg en deilig kveldstur hvor jeg absorberte alle dagens inntrykk.  
Alt i alt er jeg svært fornøyd med dagen hvor det faktisk kom noen kunder, og ikke minst da jeg fikk se hvor godt mine kjære venner stiller opp. Takk dere <3

-Lotte  

4 kommentarer:

  1. Tusen takk! Jeg har en mail på gang til deg ;)

    SvarSlett
  2. Svar
    1. Fest får vi da alltid til. Send meg en mail du på lilacreo@gmail.com så kan vi prates om det der ;)

      Lotte

      Slett