Her har vi grillet squash og gresskar/vintersquash/butternut etter inspirasjon fra veganmisjonen.com.
Aiolien har Vegard laget etter inspirasjon fra veganmannen.wordpress.com.
Når du skal lage squashen deler du den først på langs og så på tvers (strengt tatt ikke nødvendig, men blir mer medgjørlig da).
Så snitter du den opp slik som en mango, altså ikke helt igjennom.
Vi har testet med diverse oljer og krydder, og favoritten hittil er
olje
olje
liquid smoke
pepper
salt
spisskummin
gurkemeie
paprika
Inn i stekovnen på ca 200 grader i 15min og så litt på grillen. Du kan også lage den på grillen fra begynnelsen, bare følg litt med siden de slipper mye væske.
Nyyydelig aioli laget med
2 dl olivenolje
1 dl rismelk
2 ts eddik
1 ss dijonsennep
1 fedd hvitløk
litt sitronsaft
salt
pepper
Mix og nyt. Kan gjerne bruke mindre melk om den blir for rennende etter din smak, evt bytte ut med soyamelk/mandelmelk eller liknende.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar